Love & Eternity

“Time is too slow for those who wait ... but for those who love, time is eternity.” -Henry Van Dyke

Saturday, April 17, 2010

BOLO DE CENOURA PERFEITO






- 3 cenouras grandes;

- 2 xícs. açúcar;

- 2 xícs. farinha de trigo;

- 1 xíc. óleo;

- 4 ovos inteiros;

- 1 colh. (sopa) fermento em pó.

No liquidificador, bata o óleo, os ovos, as cenouras e o açúcar. Coloque a farinha e o fermento numa tigela e adicione o creme batido no liquidificador.

Asse em forno médio por 40 minutos (180 graus C ou 375 graus F), espete um palito para descobrir o momento certo de tirar o bolo do forno.

Se quiser fazer cobertura:

- 1 e 1/2 xíc. leite;

- 1 xíc. chocolate em pó ou achocolatado;

- 1/2 xíc. açúcar;

- 1 colh. (sopa) manteiga.

Coloque os ingredientes da cobertura em panelinha e leve ao fogo, deixe apurar por uns 20 minutos, mexendo de vez em quando.

Esta receita é perfeita, simplesmente deliciosa!!! Peguei em algum programa da Ana Maria Braga. Não me lembro quando, pois sou fã da Ana Maria desde a época em que ela apresentava programas na Rede Record... Desde 1992 aproximadamente... Sou fã mesmo!!!

Para quem tem intolerância à lactose, fica perfeita se não colocar a cobertura.

Enjoy!!!

1 comment:

  1. This carrot cake is undoubtedly the best carrot cake ever: 3 big carrots, 2 cups sugar, 2 cups flour, 1 cup vegetable oil, 4 eggs at room temperature, 1 tablespoon baking powder.
    It is simple to prepare:
    Preheat the oven to 350 degrees F and grease a Bundt pan.
    In a small bowl, whisk together the flour, baking powder and 1/4 teaspoon salt.
    Peel the carrots.
    Blend carrots, vegetable oil, eggs and sugar with blender.
    Stir in the flour mixture until just combined, mix well all ingredients.
    Pour the batter into the prepared pan and bake until a toothpick inserted in the center comes out clean, about 55 minutes.

    Frosting:
    - 1 cup confectioners' sugar sifted;
    - 3 tablespoons unsalted butter, softened;
    - 1/4 cup sour cream;
    - 1 pinch salt;
    - 1/2 teaspoon ground cinnamon.

    Using a wooden spoon, beat the confectioners' sugar and butter until smooth. Whisk in the sour cream and salt. Drizzle the frosting on top of the cake and sprinkle with cinnamon.
    Spoon the frosting over the cake and let it drip naturally down the sides.

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